Mobilversjon Skjul

Du bruker nettstedet med Internet Explorer 6. Denne nettleseren er nå utdatert.
For sikrere, mer pålitelig surfing det anbefales at du oppgraderer nettleseren til en av disse nettleserne:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

By og reise

På reise hadde jeg muligheten til å teste ut det nye E-M5 Mark III i Sør-Tyrol i en uke, det var en helt unik opplevelse og anbefales på det sterkeste for de som elsker naturen og fantastiske landskaper. Helt klart en perfekt opplevelse for denne anledningen.

Jeg må si at jeg ble imponert over hvor kompakt og lett det er, og over alle funksjonene, her har Olympus tenkt på alt. Fordi det er mindre og mer kompakt har du muligheten til å legge til ekstra grep, for de som trenger et litt kraftigere grep.

Som en grunnleggende karakteristikk, etter å ha fått muligheten til å sjekke vanntettheten i både hus og objektiver i regnet, uten å måtte bekymre seg for dråpene som falt på kameraet, må jeg si at forbedringene ble lagt merke til. Nå er jeg godt forberedt til å fotografere hjort i timesvis i et naturreservat.

Fordi det er et lite kamera legger man nesten ikke merke til det, men mitt råd er at dersom du ønsker å fotografere dyr ute i naturen, bør du i tillegg til å bruke et allsidig objektiv med god zoom, som M.Zuiko Digital ED 12-200mm F3.5-6.3, plassere deg bak trær. Du kan også bruke stille opptak for å sikre at du ikke skremmer vekk dyrene.

Under oppstigningen til toppene i Stelvio-området, som er ganske bratte oppstigninger, er det viktig at utstyret du har med deg er både allsidig og lett. I dette tilfellet hadde jeg bare med meg to objektiver, M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO, som er et utrolig allsidig objektiv, samt M.Zuiko Digital ED 14-150mm F4-5.6 II. Det første ble brukt til landskaper, mens det andre var i tilfelle jeg hadde behov for å nærme meg dyr igjen, som viste seg å bli nødvendig da jeg traff på et flott murmeldyr. Jeg liker å utnytte det tidlige morgenlyset og skumringen, fordi dette er de beste tidspunktene for å fange det vakreste lyset på de høyeste toppene.

Ved flere anledninger har jeg støtt på en utfordring i forhold til å ta med seg svært tungt utstyr og flere batterier, slik at jeg har måttet vurdere om jeg skal ta dem med på turen eller ikke. Olympus E-M5 Mark III med bare ett batteri hadde nok strøm til hele dagen. Jeg kunne til og med ta opp noen videoklipp underveis, uten å ha behov for et stativ med tre ben eller stabilisator.

Mange ganger underveis befant jeg meg i fjellområder med sterk vind og manglet et trygt sted å skifte objektiver på, så jeg måtte gjøre det på farten. Det er viktig å kunne skifte objektiver raskt, og det er en av tingene jeg er minst bekymret med ved Olympus, fordi etter å ha brukt systemet i årevis har jeg fortsatt ikke måttet rense sensoren. Ikke bare det, jeg vet at jeg kan skifte objektiv i all slags vær uten å måtte bekymre meg for værforholdene. Jeg må forresten nevne at jeg fikk selskap av noen esler, som var svært nysgjerrige på hva jeg gjorde sittende på bakken.

Etter en uke med ulike tester kan jeg si at Olympus E-M5 Mark III er et perfekt reisekamera, med lav vekt, utskiftbare objektiver, presis og svært rask fokusering, som vil oppfylle forventningene til alle reisefotografer som har behov for lett utstyr i ryggsekken.

Forfatter og fotograf: Oliver Vegas

Alle bilder som er tatt med følgende utstyr