Mobilversjon Skjul

Du bruker nettstedet med Internet Explorer 6. Denne nettleseren er nå utdatert.
For sikrere, mer pålitelig surfing det anbefales at du oppgraderer nettleseren til en av disse nettleserne:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

By og reise

Siden 2003, da jeg først fikk et Olympus Camedia-kamera i hendene, kunne jeg ikke en gang drømme om hvilken reise det skulle bli. Oppturer, nedturer, livstilsendringer, endringer i forståelsen av fotografering, mange dårlige avgjørelser og noen ganger noen gode. En ting endret seg aldri … Olympus.
Først var jeg nysgjerrig og deretter ble jeg tiltrukket av gode folk fra Olympus som alltid stod klar til å hjelpe, og nå med en kvalitet på utstyret som aldri har sviktet meg.

Stilen min er dokumentar/journal, men jeg liker også å vandre gjennom den surrealistiske og abstrakte fotograferingsverdenen. Jeg liker å fotografere konserter, forestillinger, arrangement, landskap og bylandskap. Alt der jeg ikke trenger å virke inn på den scenen jeg har foran meg. Jeg liker øyeblikk og spontane hendelser.
På grunn av fotograferingsstilen min trer jeg av og til inn i bokeh-stilen. Jeg liker bokeh, men når jeg tar bilder tenker jeg ikke på bokeh, jeg prøver bare å ha en så rask lukkerhastighet og så liten ISO og F-stopp som mulig. Bokeh er bare et produkt. Forskjellen i avstand fra motivet er selvfølgelig veldig viktig for bokeh. Når det kommer til bokeh liker jeg å ta bilder på kvelden med en lyssterk bakgrunn, som for eksempel gatelamper.
Jeg fotograferer stort sett folk på ulike fester, konserter, bryllup osv. Så jeg må alltid håndtere omgivelser med dårlig lys.
Nylig har jeg stått fast på 17 mm, som er utmerket for landskap/bylandskap. Jeg tar 25 mm og 45 mm når det kommer til mennesker, gatefotografering og så klart situasjoner med dårlig lys. Jeg ble positivt overrasket over skarpheten, rask fokusering, nydelig Feathered bokeh og hastigheten til de objektivene.

Jeg er ikke en teknisk person, så jeg kan ikke gå dypere inn i anmeldelsen, men fantastiske detaljer når jeg tar bilder og utmerket bildekvalitet er noe som alltid får frem et smil på ansiktet mitt. Jeg fikk nylig spørsmål om tips for disse objektivene, og jeg sa at det ikke er noe tips utenom å ta det og bruke det. Det kan ikke gå gale. Jeg er seriøs når jeg sier at til mitt synspunkt og mine fotografiske behov er disse objektivene fantastiske.

Forfatter og fotograf: Silvijo Selman

Alle bilder som er tatt med følgende utstyr