Mobilversjon Skjul

Du bruker nettstedet med Internet Explorer 6. Denne nettleseren er nå utdatert.
For sikrere, mer pålitelig surfing det anbefales at du oppgraderer nettleseren til en av disse nettleserne:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

By og reise

Vi er Lisa Nuber og Patrick Scholz, fotografene bak «Social Traveling»! De siste ukene har vi hatt litt kvalitetstid med det nye OM-D E-M10 Mark IV, og tatt massevis av reklamefotografier.

Vi har ofte brukt hele dager på å utforske de ulike destinasjonene, og finkjemme gatene for å finne de beste stedene å fotografere. I tillegg til kamerahuset utstyrt med M.Zuiko Digital ED 14-42mm F3.5-5.6 EZ pancake-objektivet tok vi også med oss en rekke utskiftbare objektiver, blant annet M.Zuiko Digital 17mm F1.8, 25mm F1.8 og 45mm F1.8 som ga oss tre faste brennvidder, samt M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4 PRO og M.Zuiko Digital ED 14-150mm F4-5.6 II.
Til tross for at vi hadde med oss alt dette utstyret var ryggsekken overraskende lett – og dette er en av tingene vi liker aller best med Olympus-kamerasystemet. Kamerahuset og objektivene har et kompakt lettvektsdesign, som gjør E-M10 Mark IV til den perfekte reisekameraten for alle som vil slippe å dra med seg tungt utstyr, men fortsatt ønsker seg et robust kamera som kan ta fantastiske bilder.

Kjøreturen vår startet på hjemmebane i de sørlige områdene av Tyskland, der vi fotograferte i Wangen im Allgäu, Ravensburg samt et par andre steder. Neste på listen var Frankfurt, der vi brukte massevis av tid på å teste den automatiske ansiktsfunksjonen med øyeprioritet. Selv i denne urbane jungelen trengte vi aldri å justere fokuspunktet manuelt, siden kameraet klarte å fokusere på øynene til motivet hver eneste gang.

En annen funksjon som fungerte virkelig bra for oss i bymiljø var Multieksponering-modusen.

Dette er en av de ulike AP (Avansert fotografering)-modusene som kameraet er utstyrt med, og den kan brukes til å leke med ulike eksponeringer på utrolig enkle, men kreative måter.

En stopp i Freiburg ga oss muligheten til å bli kjent med en annen praktisk AP-modus.
Live Composite-funksjonen lar deg fange spektakulære kveldsscener uten at du må bruke noen kompliserte triks. For å bruke denne modusen må du montere kameraet på et stativ med tre ben. Når du har funnet motivet ditt, trenger du bare å trykke på utløserknappen. Kameraet begynner med å ta et bilde med den beste innstillingen for lysstyrke, før det fortsetter å ta opp endringer i lysnivået. Det betyr, for eksempel, at et opplyst objekt ikke trenger å bli for lyssterkt, fordi lysstyrken i denne delen av bildet ikke endrer seg. Lyset fra passerende biler, eller stjernene som beveger seg over himmelen, skrives imidlertid inn i Composite-bildet. Resultatet er et fantastisk kunstverk som kombinerer alle de ulike elementene til ett bilde – uten behov for omfattende redigering.

En annen ting vi syntes var utrolig nyttig når vi fotograferte i denne modusen var hvor enkelt det var å koble kameraet til en smarttelefon. Med Ol.Share-appen kunne vi se bildet mens det ble skapt, direkte på skjermen på smarttelefonen. Det var en enorm fordel, siden vi hadde posisjonert kameraet veldig nær bakken, noe som gjorde det vanskelig å ta bildet og bruke Live View-funksjonen.

Takket være den raske Wi-Fi-tilkoblingen mellom kamera og smarttelefon kunne vi også lagre bildene til telefonen på et øyeblikk. Vi bruker denne funksjonen veldig mye, siden vi ofte er ute og reiser og ikke har tilgang til en datamaskin. Det betyr at uansett hvor vi fotograferer, kan vi sende bildene til venner og familie med én gang, samtidig som vi kan publisere dem direkte til våre ulike nettkanaler.

I tillegg til en fantastisk 20MP-sensor og mange smarte moduser, er E-M10 Mark IV også utstyrt med kraftig femaksers bildestabilisering, som fjerner kameraskjelving under filming og gjør fotografering i dårlig lys til en glede. Vi er utrolig imponerte over hvor mye avansert teknologi som har fått plass i et så kompakt kamera!

Hvis du vil finne ut mer om oss og våre prosjekter kan du besøke oss på www.social-traveling.de.

Forfattere og fotografer: Lisa Nuber og Patrick Scholz

Alle bilder som er tatt med følgende utstyr