Mobilversjon Skjul

Du bruker nettstedet med Internet Explorer 6. Denne nettleseren er nå utdatert.
For sikrere, mer pålitelig surfing det anbefales at du oppgraderer nettleseren til en av disse nettleserne:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

By og reise

2020 har vært et år utenom det vanlige, takket være den globale COVID-19-pandemien og begrensningene vi alle har opplevd og fortsatt opplever.  Jeg har alltid likt å ta bilder i urbane omgivelser, og elsker utfordringen som ligger i å ta bilder i travle urbane omgivelser, over hele verden, mens jeg venter på øyeblikket til å fange en scene uten mennesker i. 

Da jeg ble spurt om å fotografere med E-M10 Mark IV klarte jeg ikke vente, fordi det brakte med seg helt egne utfordringer.  Tidligere har jeg kunnet gå rundt i byene i timesvis, mens jeg har ventet på det perfekte motivet, eller på en enslig fremmed som dukker opp i bildet og gir det perspektiv.  I dette tilfellet måtte jeg tilpasse tilnærmingen min til fotografering, opprettholde sosial distansering og fotografere i løpet av ganske kort tid.

Som nøkkelarbeider for NHS (National Health Service) måtte jeg fortsatt reise til London på jobb mens resten av byen var under lockdown. Jeg brukte turen hjem fra jobb som min daglige trening, og en mulighet til å klarne hodet. Jeg syntes det var viktig å fange hvordan livet plutselig hadde endret seg, og prøve å finne litt mening.

De siste årene har jeg vært heldig nok til å kunne reise over hele verden, og jeg kan uten tvil si at E-M10-serien har vært min mest pålitelige følgesvenn.  E-M10 Mark IV var ikke annerledes, og det endrede grepet sørget umiddelbart for at kameraet føltes utrolig komfortabelt i hånden.  Når alt omkring deg ser ut til å være i konstant og uforutsigbar endring var det en velkommen distraksjon når E-M10 Mark IV føltes så velkjent ut.

Tidligere har jeg gjort tabben med å reise over 160 kilometer for å besøke en bygning og ta bilder, bare for å oppdage at jeg har glemt å lade batteriet i kameraet! Jeg har lært av den feilen – men nå kan du faktisk lade kameraet med en bærbar lader.  Det er enda en ting jeg slipper å bekymre meg for når jeg reiser, og jeg syntes det var et praktisk tilskudd.

Det har alltid vært spennende å ta bilder, og jeg har alltid følt meg beroliget av det.  E-M10-serien og objektivene har alltid vært pålitelige, og de gir meg alltid kvalitetsbilder uten å holde meg tilbake.  Jeg liker å reise så lett som mulig når jeg er ute for å fotografere, og E-M10 Mark IV er helt perfekt for en som meg, som alltid er på farten.

Forfatter og fotograf: Martina Govindraj

Alle bilder som er tatt med følgende utstyr