Mobilversjon Skjul

Du bruker nettstedet med Internet Explorer 6. Denne nettleseren er nå utdatert.
For sikrere, mer pålitelig surfing det anbefales at du oppgraderer nettleseren til en av disse nettleserne:

Firefox / Safari / Opera / Chrome / Internet Explorer 8+

By og reise

I to og et halvt år har vi nå bodd i Orlando i Florida og vi har endelig klart å få oss en langhelg i New York. Jeg har allerede sett mange bilder, men det er nesten umulig å dekke alt på tre dager.

På samme måte som med alle andre reiser prøver jeg å ta med meg så lite utstyr som mulig. På grunn av flyselskapets relativt strenge bagasjeregler, måtte jeg klare meg med et minimum denne gangen. Vanligvis hadde jeg tatt med PEN-F ettersom det leverer utmerket kvalitet og samtidig er så elegant.
I tillegg var været i New York vanskelig å forutsi, ifølge værmeldingen skulle det regne konstant den første dagen. PEN-F er ikke værbestandig, så jeg bestemte meg for å ta med OM-D E-M1 Mark II med Zuiko 12-40mm PRO. Sammenlignet med en DSLR er denne kombinasjonen relativt lett, og denne kombinasjonen bør kunne dekke de fleste av behovene mine.

Jeg fotograferer generelt bryllup i tillegg til arkitektur og interiør. Jeg har alltid beundret uvanlige gatefotografier, som for eksempel de til min Visionary-kollega Thomas Leuthard. Jeg ble umiddelbart inspirert da jeg kom til New York!
Byen har en unik puls og jeg fant motiver på hvert gatehjørne. Både statiske motiver, men også situasjoner der jeg måtte handle raskt for å fange motivet

I slike situasjoner hjelper det å ha utstyr som gir deg muligheten til å reagere raskt. Alle perspektiver kan håndteres på en elegant måte med skjermen som kan flippes ut. På et vis følte jeg meg som en av «dem» – en gatefotograf på jakten etter bilder.

Første dag var det meldt regn. Mens min kone ventet i den sørgelig lange køen på Times Square i det øsende regnet for å skaffe billetter til en kveldsmusikal, gikk jeg til de nærliggende kvartalene for å ta noen bilder. Endelig fikk jeg også bruk for regnjakken min, noe jeg aldri har trengt i Florida. OM-D E-M1 Mark II ble utsatt for mye regn ,men jeg visste at utstyret kunne håndtere det.

På den siste dagen var det sol og vi koste oss med en sykkeltur gjennom Central Park. Jeg fikk virkelig testetden utmerkede bildestabilisatoren til systemet. Jeg fikk også spilt inn en rekke videoklipp. Jeg filmet for eksempel fra sykkelen, og det er helt utrolig hva stabilisatoren med fem akser får til.

Jeg fikk virkelig prøvd meg på ulike fotograferingssituasjoner i løpet av helgen, alt fra gatefotografering på 5th Avenue og undergrunnsbanen til klassiske turistmotiver som Ground Zero og World Trade Center One, samt panoramautsikten over Manhattan på kvelden fra Brooklyn Bridge. E-M1 Mark II og Zuiko 12-40 PRO leverte og var det optimale utstyret for meg på denne turen. På min neste reise vil jeg ta med meg 12-100 PRO, slik at jeg kan komme meg tettere på enkelte situasjoner og fange flere detaljer, som for eksempel av WTC One eller portretter av mennesker.

Forfatter og fotograf: Alexander Hahn

Bildegalleri

Alle bilder som er tatt med følgende utstyr