Hold kameraet ditt i god stand

Fordi vi bare bruker materialer av den beste kvalitet, vil kameraer fra Olympus gi mange år med problemfri bruk og glede. Skulle du få problemer, kan fagfolk fra Olympus reparere kameraet ditt raskt og profesjonelt. Se reparasjonstjenester for mer informasjon.

Select a topic

Rengjøre kameraet

Utvendig

Tørk forsiktig av med en myk klut. Hvis kameraet er veldig skittent, dypp kluten i svakt såpevann og vri den godt opp. Rengjør kameraet med den fuktige kluten, og tørk det så med en tørr klut. Hvis du har brukt kameraet på stranden, rengjør det med en klut som er blitt dyppet i rent vann og vridd godt opp.

Linse
Blås støv av linsen med en vanlig hårføner. Påfør litt rensevæske på et linserengjøringspapir, og tørk forsiktig av linsen.

LCD-skjerm
Tørk forsiktig med en myk klut.

Bildekort, batteri og lader
Tørk forsiktig med en tørr klut.

Forsiktig
Ikke bruk sterke oppløsningsmidler som benzen eller alkohol, eller kjemisk behandlede kluter.
Rengjøringen bør utføres etter at batteriet er fjernet, eller AC-adapteren er blitt koplet fra.
Det kan dannes mugg på linseoverflaten hvis linsen forlates skitten eller våt.

Kondens på innsiden av kameraet

Hva er kondens?
Når det er kaldt ute, avkjøles vanndampen i lufta raskt og dannes til vanndråper. Kondens oppstår når kameraet plutselig tas fra kald luft inn i et varmt rom.

Hvordan unngå kondens
Når kameraet tas fra et kaldt til et varmt sted, så legg det i en plastpose og gjør posen så lufttett som mulig. La kameraet ligge i ca en time, helt til kameraet har tilpasset seg temperaturforskjellen.

Lagre kameraet

Hvis du ikke skal bruke kameraet på en stund, ta ut batteriet og kortet, og oppbevar kameraet på et kjølig, tørt og godt luftet sted.
Du bør av og til lade batteriet og bruke kameraet for at det skal virke som det skal.